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Concetto Cicero

Concetto Cicero

Lo scopo di queste ricette è quello di ispirare la vostra creatività.
Usate le ricette create da Concetto Cicero, giovane e pluripremiato talento pasticcere, come spunto di partenza e immaginate cosa altro potere creare con i semilavorati per pasticceria di Cassibba.
Non c’è limite alle ricette che potrete realizzare con le basi di pasta frolla Cassibba.

Raspberry Bed

composition
sacher biscuit
light raspberry cream

around 15, individual portions


Sacher biscuit

200 g. - Egg yolk
225 g. - Caster sugar
375 g. - Butter
150 g. - Flour
35 g. - Ground almonds
100 g. - Cocoa powder
20 g. - Baking powder
300 g. - Egg white
25 g. - Caster sugar

method
Whisk the egg yolks with the sugar. Mix together the butter, half the whisked egg white and sugar, flour, ground almonds, baking powder and cocoa powder and dribble into the egg yolk mixture. Fold in the remaining egg white. Three quarters fill a buttered and floured baking tin and cook at 185°C with the valve closed for around 45 min.


Light raspberry cream

1000 g. - Raspberry purée
200 g. - Italian meringue.
20 g. - Leaf gelatine
600 g. - Double cream

method
Dissolve the gelatine with half the raspberry purée in the microwave, add the remaining pulp, the meringue and lastly the lightly whipped cream.