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Concetto Cicero

Concetto Cicero

Lo scopo di queste ricette è quello di ispirare la vostra creatività.
Usate le ricette create da Concetto Cicero, giovane e pluripremiato talento pasticcere, come spunto di partenza e immaginate cosa altro potere creare con i semilavorati per pasticceria di Cassibba.
Non c’è limite alle ricette che potrete realizzare con le basi di pasta frolla Cassibba.

Lemon and celery ice cream

composition
lemon and celery ice cream  
raspberry jam
 
around  65, Spoon short pastry    


Lemon and celery ice cream

850 g. - Water
450 g. - Sugar
60 g. - Glucose syrup
10 g. - Arrowroot
500 g. - Lemon juice
200 g. - Celery pulp

method
Mix all the ingredients together and let the mixture stand for at least two hours in the fridge. Whisk.
    

Raspberry jam

200 g. - Raspberry pulp
125 g. - Caster sugar
3 g. - Pectin
3 g. - Leaf gelatine

method
Mix the raspberry pulp with 100 gr. sugar and bring to the boil. Add 25 gr. sugar with the pectin and heat to 102 degrees. Cool then mix in the dissolved gelatine.

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